joi, 20 mai 2010

Tort cu crema de capsuni

with 0 comentarii


Ingrediente

* Pentru blat avem nevoie de :
* 6 oua
* 150 gr zahar
* 8 linguri de faina
* 3 linguri de ulei
* 3 linguri de cacao
* Pentru crema
* 500 ml frisca
* 400 gr capsuni
* 1 plic de gelatina
* Sirop
* 200 gr zahar
* 300 ml apa



Preparam blatul:

Batem spuma albusurile ,dupa ce s-au intarit adaugam putin cate putin zaharul,apoi galbenusurile,faina ,cacao si la sfarsit uleiul cum mi-a spus gabitzu.

Coacem la foc mediu .Dupa ce s-a copt il dam la rece pentru 2-3 ore (asa se taie mult mai bine).

Crema:

Mixam capsunile ,mixam si frisca ,apoi incorporam capsunile mixate.

Punem gelatina la inmuiat in 50 ml apa ,apoi o dam la microunde 2 secunde.

Incorporam si gelatina si crema o punem la rece cam 30 de minute.

Siropul:

Clocotim 2 minute apa cu zaharul ,dupa care insiropam discurile blatului.(L-am taiat in 3)

Asamblam si ornam dupa preferinte !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Blogger news

pronat