tort minge


INGREDIENTE

Ingrediente pentru diplomat
1/2 budinca de vanilie
250 ml frisca
250 ml lapte
esenta de vanilie
1/2 plic de gelatina
1/2 cutie de anans
Pentru amandina
6 oua
200 gr zahar
30 ml apa
30 ml ulei
20 gr cacao
8 linguri cu faina
Crema
3 galbenusuri
150 gr zahar pudra
1 pachet de unt ( de 250 gr)
1 esenta de rom
Sirop
400 ml apa
200 gr zahar
2 plicuri capucino de ciocolata
Glazura
100 gr ciocolata amaruie
120 gr unt
4 lg zahar pudra.
Pentru ornat
fulgi de cocos de culoare verde
200 ml frisca
50MOD DE PREPARARE

Am folosit 2 tipuri de tort:
Diplomat pentru minge
Amandina pentru "teren"
Diplomatul il pregatim dupa aceasta reteta .
Pregatim blatul pentru amandina:
Intr-un castron puneti albusurile de la cele 6 oua si le mixati bine pana se-ntepenesc in castron,dupa care adaugati zaharul, apa, si galbenusurile frecate cu uleiul, si incepeti sa amestecati cu o lingura, nu cu mixerul , de jos in sus,, pana se incorporeaza albusurile.Dupa ce incorporati albusurile , adaugati apoi cate putin din faina amestecata cu cacaoa, si le mixati .O sa va iasa un aluat mai subtire.Turnati aluatul intr-o tava nu foarte mare, tava o tapetati cu hartie de copt.
O coacem la foc mediu.
Blatul l-am taiat in 2 si l-am lasat la racit
Intre timp ne ocupam de sirop:
Punem ingredientele intr-un vas si le fierbem 10 minute de la primul colocot.Apoi il lasam sa se raceasca.
Crema:
Untul il incalzim la microunde cam 15 secunde (nu mai mult ) si il batem cu mixerul pana incepe sa devina pufos ,adaugam cate un galbenus ,apoi zaharul pudra (de preferat din comert pentru ca are amidon,sau puteti pune 1/2 lingurita de amidon ) ,la sfarsit cacao si esenta de rom.
Glazura: topim la bain marine ciocolata,untul si zaharul(nu il topim complet).O lasam sa se raceasca ,apoi o mixam.
Insiropam blaturile ,punem crema la mijloc ,iar deasupra glazuram.
Tortul diplomat il punem intr-un castronel si il dam la rece .Amandina la fel .
Cand sunt gata le asamblam ca in imagini. gr ciocolata .

Comentarii