Prajitura cu branza dulce si caramel



500 gr biscuiti simpli
50 gr unt
50 ml lapte
250 gr branza dulce(crema de branza)
250 gr caramel
100 gr lapte condensat
1 plic si jumatate gelatina
100 gr smantana dulce
1 esenta de vanilie
Pentru caramel:
250 gr zahar
50 gr unt
20 ml lapte
Preparare:Biscuitii ii farmantam cu mana sau la robot ,adaugam laptele si untul .V-om obtine o "coca" destul de dura .Acesta este blatul,pentru al intinde cat mai uniform il puem intre 2 folii alimentare si intindem cu sucitorul un disc cat fundul tavii.
Preparam caramelul:caramelizam zaharul ,il dam deoparte ,adaugam untul amestecand energic apoiincorporam laptele si laptele condensat ,mai clocotim jumatate de minut.
Branza o blenduim impreuna cu smantana ,adugam caramelul gelatina inmuiata si incalzita si esenta de vanilie.Blatul il asezam intr-o tava apoi turnam crema si lasam la rece pentru cateva ore.

Comentarii