ARDEI UMPLUTI

                                                                                     Ingrediente:
1 kg carne tocata (vita+porc)
1 ceapa
1 pahar de orez
14 ardei potriviti
cimbru,piper
pasta de ardei iute
sare
oua
300 ml bors
1 kg rosii
3 linguri cu ulei
Preparare:
Ardeii ii spalam bine si le scoatem cotorul curand bine interiorul de seminte.
Carnea tocata o amestecam cu ceapa taiata cubulete mici,cele 2 oua,sarea ,piperul ,cimbrul si orezul spalat bine.
Cu aceasta compozitie umplem ardeii (nu ii umplem detot ,trebuie sa lasam putin spatiu pentru ca orezul isi mareste volumul)
Ardeii umpluti ii capacim cu felii de rosii.Ii asezam  in "picioare" intr-o oala cu pereti inalti ,turnam borsul apoi turnam apa ca sa acoperim ardeii.Le punem capac si ii fierbem la foc mic .Rosiile ramase le taiem cubulete si le calim in ulei .Pasta obtinuta o turnam peste ardei spre final.
Ii servim calzi alaturi de smantana.

Comentarii