vineri, 29 octombrie 2010

Savarine

with 0 comentarii

  • 1 ou
  • 200 ml lapte
  • 250 g faina
  • 15 g drojdie
  • 2 linguri de zahar
  • 3 linguri ulei
  • Pentru Sirop:  
  • 400 ml apa
  • 250 g zahar
  • 1 fiola esenta rom
  •  Pentru crema:  
  • Frisca
Mod de preparare:



Aluatul:Drojdia o dizolvam intr-un strop de lapte caldut ,apoi adaugam restul de ingrediente.Vom obtine o compozitie mai moale aproximativ ca cea de chec.
Eu am pus in forme de briose si am lasat sa creasca cca 30 de minute.Nu umpleti formele!
Dupa cele 30 de minute ,coacem la foc mic pana se  rumenesc.
 Preparam siropul,clocotind 1 minut zaharul cu apa ,dupa ce stingem focul adaugam esenta de rom.
Dupa ce guguloaiele s-au racit le taiem un capacel  mic si le insiropam bine bine.De preferat ar fi sa stea cateva ore la insiropat.


Umplem savarinele cu frisca batuta !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Blogger news

pronat