Fasole in paine

Ingrediente:

  • Pentru painici 
  • 500 gr faina
  • 300 ml apa
  • 20 ml ulei
  • sare
  • 10 gr drojdie
  • Pentru fasole
  • 500 gr fasole
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 2 ardei
  • 2 rosii
  • 100 gr pasta de rosii
  • 100 ml vin
  • 200 gr carnati
  • sare,piper,foi de dafin,cimbru
 Mod de preparare:
Pregatim aluatul de paine: Drojdia o dizolvam in apa calduta si amestecam cu celelalte ingrediente.Coca obtinuta o lasam la dospit cca 1 ora.

Aluatul il impartim in 4 si formam bilute pe care le mai lasam 1 ora la dospit.Le coacem la foc mediu.Le lasam 5 minute sa se racoreasca apoi le taiem capacul si le scobim .Miezul il taiem cubulete si il rumenim la cuptor impreuna cu painicile goale.
Fasolea o tinem la inmuiat cel putin 3 ore o oparim de 2 ori ,apoi o fierbem bine .Separat tocam legumele si carnatii , le calim iar cand sunt patrunse adaugam vinul si pasta de rosii.Sosul obtinut il amestecam  cu fasolea ,asezonam cu sare , piper,cimbru si foi de dafin.



Painicile le umplem cu fasole inainte de servire.


Comentarii