marți, 23 noiembrie 2010

Lasagne cu ricotta

with 0 comentarii
·         Ingrediente
PPentru Foi:
2 oua
100 ml apa
faina cat cuprinde
Pentru sos bolognese :
500 gr carne tocata(vita si porc)
50ml ulei
1 ceapa
1 pahar cu vin alb sec
600 gr rosii proaspete
600 gr pasta de rosii
sare,piper
Pentru sos de ricotta(urda)
500 gr ricotta sau urda
200 ml lapte
sare,piper.
200 gr parmezan
·        

Mod de preparare:
Ne ocupam de foi:Pentru a obtine textura fina ca a celor din comert avem nevoie de un mixer purtnic (masina de paine sau robot) mixam ingredientele pana obtinem o coca ferma apoi o lasam sa se odihneasca la frigider cel putin 1 ora.

Intindem foi foarte subtiri ca de taitel le taiem dreptunghiular sau orice alta forma dorim .Intr-o oala destul de mare clocotim 3 litri de apa cu 1 lingurita de sare si fierbem foile pe rand cca 2 minute (la mine au incaput 2 ,nu trebuie sa le suprapunem  pentru ca se lipesc)Le scoatem cu ajutorul unei spatule de lem sau de plastic si le intindem pe un prosop de bucatarie.




 Sos bolognese: Intr-o cratita destul de inaltuta incingem uleiul ,apoi adaugam carnea si o aurim ,apoi adaugam ceapa tocata o lasam 2 minute , adaugam vinul ,il lasamsa scada si asezonam cu sare si piper dupa care adaugam rosiile mixate ,pasta de rosii si o cescuta de apa,amestecam bine punem capacul si lasam la foc potrivit 30 de minute.
Sosul de ricotta:Pasam bine urda si o desfacem cu lapte turnand putin cate putin ,punem dupa gust sare si piper.
amblam :Intr-o tava punem un strat generos de sos  bolognese ,asezam o foaie ,o ungem cu sos de ricotta apoi sos bolognese,continum pana se face tava 3 sferturi ,ultimul strat fiind numai sos bolognese presarat cu parmezan.Acoperim tava cu folie de aluminiu si coacem cca 30 de minute ,dupa cele 30 de minute luam folia si o mai lasam 5 minute.O servim calda ! 



·    




   

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Blogger news

pronat