Tort cu caise

Ingrediente:

  • Blat:
  • oua
  • 6 lg zahar
  • 6 lg faina
  • 2 cacao
  • 30 ml apa minerala
  • Crema:
  • 500 ml frisca 
  • 3 caise mari
  • 1 plic puding
  • 500 ml lapte
  • 1 plic de gelatina(10 gr)
  • Sirop:
  • 300 ml apa
  • 100 gr miere
  • Pentru decor :
  • nuci
  • bezele

Mod de preparare:

Blatul:Batem spuma albusurile dupa care audaugam treptat zaharul,incorporam usor galbenusurile,apoi faina cernuta ,cacao si la sfarsit amestecand cu lingura adaugam apa minerala.Intr-o forma(24 cm) tapetata cu hartie de copt turnam aluatul si-l coacem la foc mediu.
Il lasam sa se racoreasca in cuptor.Cand este racit bine il feliem in 3 discuri.
Crema:Batem frisca (am descoperit o combinatie foarte buna ,un amestec de smantana de casa cu frisca vegetala,combinatia este super )si o dam la rece.Gelatina o punem la inmuiat .Pudingul il pregatim dupa instructiunile plicului si il lasam sa se raceasca amestecand frecvent ,ca sa nu se formeze pojghita.Cand devine calduta ,adaugam gelatina .Fructele le taiem cubulete si le incorporam in frisca.Incorporam si pudingul rece .


Insiropam blaturile cu siropul facut din apa si miere ,apoi asamblam si ornam dupa preferinte,imaginatie...

     

Comentarii