Tort cu ciocolata , capsuni si alune de padure

Ingrediente:
Blat:
6 oua
180 gr zahar
150 gr faina
30 gr cacao
20 ml ulei
Mousse de ciocolata si alune de padure
300 gr ciocolata cu alune de padure
400 ml frisca
2 plicuri de gelatina
Mousse de capsuni
300 gr capsuni conservate
100-150 ml apa
400 ml frisca
2 plicuri gelatina
zahar daca este cazul
Pentru decor:
Glazura de ciocolata
100 gr ciocolata cu lapte
25 gr unt
50 ml frisca
Bomboane raffaelo

170 gr lapte condensat

2 1/2 linguri rase lapte praf

20 gr unt

60 gr cocos

Piscoturi
100 gr frisca
Mod de preparare:
Blatul: Ouale intregi le mixam cu zaharul pret de 15 minute ,apoi adaugam uleiul ,cacao si la sfarsit incorporam faina usor cu ajutorul unei linguri de lemn.Tapetam o forma destul de maricica (26 cm) si coacem la foc mic.Dupa ce este gata il lasam sa se raceasca in cuptor.
Mousse de ciocolata:
Ciocolata cu alune o maruntim bine la robot sau o putem da pe razatoare.O punem intr-un bol impreuna cu 100 ml de frisca si o dam la microunde pentru 1 minut.Cat sa se topeasca ciocolata.Adaugam gelatina inmuiata in prealabil peste ciocolata calduta ,cand ciocolata s-a racit o adaugam peste frisca mixata .
Mousse de capsuni:
Capsunile le amestecam cu apa si zahar daca este cazul.Gelatina o punem la inmuiat  1 secunda la microunde,dupa  care o incorporam in capsuni.Frisca o mixam si o incorporam in capsuni.
In tava in care am copt blatul asamblam tortu.Asezam un disc din blat apoi mousse de ciocolata ,blat,mousse de capsuni si iar blat.
Glazura:
Intr-un bol punem ciocolata rupta in bucati mici ,untul si frisca.Le topim la microunde pentru un minut ,omogenizam bine si turnam peste ultimul blat.
Cand cremele s-au inchegat incepem decorarea tortului.

Pe marginea tortului intindem un strat de frisca pentru a lipi piscoturile.Cu ajutorul posh-ului realizam moate pentru a lipi bomboanele raffaelo.
Inspiratie:Continut adaptat by gaby,aspect by miha

Comentarii