Tort cu crema de trufe

Ingrediente:

  •  Blat:
  • 8 oua
  • 10 lg zahar
  • 8 lg faina
  • 3 lg ulei
  • 3 linguri de cacao
  • Crema:
  • 500 gr mascarpone
  • 7 galbenusuri
  • 5 albusuri 
  • 200 gr ciocolata(100 cu lapte/100 neagra)
  • Sirop
  • 250 ml apa
  • 100 gr zahar
  • esenta de vanilie

Mod de preparare

Blatul: Separam albusurile de galbenusuri ,albusurile le batem spuma ,adaugam treptat cate o lingura de zahar si galbenusurile frecate cu ulei.Cu o lingura incorporam usor faina .Aluatul obtinut il turnam intr-o forma tapetata in prealabil cu hartie de copt si il coacem la foc mic.De preferat este ca blatul sa-l preparam cu o zi inainte ,pentru ca se taie mult mai bine.
 Crema: Mascarponele il mixam cu albusurile si ouale intregi apoi adaugam ciocolata topita la microunde .Crema o dam putin la rece apoi asamblam tortul.Insiropam blaturile punem crema si ornam dupa plac

Comentarii

  1. arata foarte bine si suna tare delicios!
    bine te-am gasit!

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata foarte bine, dar as avea o rugaminte. Poti sa-mi spui, te rog, de unde ai luat branza mascarpone? Eu nu gasesc decat niste imitatii ieftine care n-au niciun gust

    RăspundețiȘtergere
  3. Scuze de intarziere, eu cumpar din Lidl.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu