Tort cu crema ganche






  • pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • pentru crema de ciocolata neagra (crema ganache)
  • 250 ml frisca lichida
  • 250 g ciocolata amara
  • pentru crema de ciocolata alba (crema ganache)
  • 250 ml frisca lichida
  • 250 g ciocolata alba
  • pentru sirop
  • 200 ml apa
  • 2 plicuri capucino de vanilie
  • 150 gr zahar
  • pentru ornat
  • 200 ml frisca
  • fondant
Mod de preparare :Mai intai preparam blatul si apoi crema de ciocolata a prajiturii. Spargem ouale si separam albusurile de galbenusuri. Punem intr-un vas galbenusurile si le frecam cu zaharul pana cand acesta se topeste. Intr-un alt vas batem albusurile cu un praf de sare pana cand se intaresc. Adaugam galbenusurile peste albusurile batute si le amestecam incetisor cu o lingura .
Amestecam faina cu cele trei linguri de cacao. Dupa aceea incorporam treptat acest amestec de faina, cacao  in compozitia de albusuri si galbenusuri. Turnam aluatul  obtinut in tava cuptorului pe care o tapetam in prealabil cu hartie de copt si coacem la foc mediu.
Cat lasam blatul la racit, preparam cremele si siropul.
 Intr-un vas termorezistent punem frisca lichida, ciocolata rupta in bucatele . Punem la bain-marie toate ingredientele si le lasam pana cand se topeste ciocolata, amestecand din cand in cand. Crema de ciocolata o vom tine apoi la frigider doua-trei ore (pentru a se intari si a o putea bate bine). Dupa ce crema de ciocolata s-a intarit, o mixam/batem pana cand isi dubleaza volumul. Procedam la fel pentru ambele creme.
Pentru prepararea siropului clocoti apa impreuna cu zaharul si plicurile de capucino pana se dizolva zaharul, apoi il lasam sa se raceasca.
Asamblam tortul:
Blatul racit bine il feliem in 3 parti egale, insiropam primul blat obtinut apoi adaugam grema ganche neagra, asezam urmatorul blat, il insiropam apoi intindem grema ganche alba, adaugam urmatorul blat si il insiropam.
Tortul obtinut il acoperim cu un strat de frisca si fondant.

Comentarii