Raffaelo


INGREDIENTE

170 gr lapte condensat
2 1/2 linguri rase lapte praf
20 gr unt
60 gr cocos
20 migdale crude
3 linguri cocos pentru decorat

MOD DE PREPARARE

Laptele condensat se amesteca cu untul la temperatura camerei si laptele praf.
Adaugam nuca de cocos se amesteca bine si se da la frigider pentru 30 de minute
Din amestecul obtinut formam bile de marimiea unei bomboane raffaelo punand cate o migdala in mijloc.Tavalim bomboanele prin fulgii de cocos si le pastram la frigider .

Reteta Lapte Condensat:

Ingredientele sunt pentru 650 gr. lapte condensat:

-375 ml. lapte gras ( 3,5% grasime)
-500 gr. zahar pudra cumparat deoarece contine amidon care ajuta la solidificarea laptelui
-45 gr.unt
- vanilie (optional)

Toate ingredientele se pun la fiert la foc mic. Cand zaharul si untul s-au topit dam focul o idee mai mare si asteptam sa fiarba . De la primul clocot lasam sa fiarba fix 10 minute , nici mai mult nici mai putin , de asta depinde consistenta laptelui condensat. Este foarte important sa se respecte acest timp de fierbere. In aceste 10 minute amestecam incontinuu cu o lingura de lemn. Luam laptele de pe foc si amestecam sa se raceasca. Laptele racit il punem in borcan si il pastram la frigider.

Comentarii