Croissant cu unt


Fetele mele adoră croissantele cu unt. Adesea le cumpăram, dar aveam o strângere de inimă când mă gândeam la ce ingrediente or avea...câte E-uri.
Drept este că am încercat multe rețete, mai mult sau mai puțin reușite....În schimb, aceasta este the best, Teo mi-a spus:"Mami, faci concurență magazinului!"

Ingrediente
Pentru aluat:
  • 750-800 g făină albă
  • 200 ml lapte cald
  • 200 ml apă caldă
  • 60 g zahăr
  • 10 g drojdie uscată
  • 1/2 linguriță sare
  • 1 ou+un albuș
  • 2 linguri ulei
Pentru preparare :
  • 300 g unt
  • 200 g făină 
  • 1 gălbenuș + 2 linguri de lapte cald 
Mod de preparare:
       Pentru început punem într-un bol drojdia, 10 g zahăr, apa și laptele, acoperim bolul și îl lăsăm, la temperatura camerei, 10 minute. După cele 10 minute adăugăm zahărul rămas, sarea, oul, albușul, cele 2 linguri de ulei, le omogenizăm apoi adăugăm făina. Ne înarmăm cu răbdare și frământăm 10 minute, nu mai puțin.
  Aluatul obținut îl cântărim, eu am obținut 1300 g, și îl împărțim în 10 părți egale.







Preparare
 Avem nevoie de:
  •  cele 200 g făină
  • untul topit nu prea mult, să fie ca o smântână
Înfăinăm bine masa de lucru și întindem pe rând, câte o parte din aluat. Aluatul este foarte elastic și permite o întindere tare bună. Încercăm să facem foile foarte subțiri și egale.


Odată întinsă foaia o ungem din abundență cu unt, apoi așezăm următoarea foaie pe care o dăm și pe ea cu unt, vom proceda la fel cu toate. Ultima foaie nu o mai dăm cu unt, ci cu ajutorul sucitorului nivelăm aluatul obținut.


 Împărțim aluatul în 24 de triunghiuri.

Rulăm triunghiul începând cu baza spre vârf.









 Așezăm cornurile obținute într-o tavă tapetată în prealabil cu hârtie de copt și le ungem cu gălbenușul de ou omogenizat cu cele două linguri de lapte cald. Lăsăm cornurile la dospit cca. 1h.
Coacem minunile la 160 C preț de 20 minute. Verificați din când în când cuptorul, în funcție de ce tip aveți.
Merg copate și la air frye, 15 minute - 160 C.




Comentarii