INGREDIENTE
Pentru blat:
6 oua
6 lg zahar
8 lg de faina
2 lg. ulei
2 lg.apa
Crema
250 gr mascarpone
250 ml frisca
1 iaurt mic
esenta de vanilie
cafea pt insiropat
MOD DE PREPARARE
Blatul il facem ca pe pandispan,batem albusurile apoi incorporam zaharul ,apa,galbenusurile ,uleiul,faina.Coacem la foc potrivit .
Taiem 3 discuri pe care le insiropam cu cafea cu rom .Pe primul disc punem crema ,asezam al 2-lea disc punem iar crema,asezam si al 3-lea disc apoi punem un strat suptire pe tot tortul si ornam cu pasta marshmallow.
Reteta pentru fondant:
150 gr. bomboane marshmallow3 lg apa
zahar pudra cat cuprinde mai bine de 500 gr.
Bomboanele se pun intr-un castron cu apa si se dau la microunde 30 de secunde ,cat sa se inmaie .Apoi se adauga zahar si se framanta pana devine ca o coca.
Se pune intr-o punga si se tine peste noapte la frigider. O lucrati cum doriti(o sa fie cam tare la inceput ,eu am pus-o 2 sec la microunde ,dar nu mult sa se invarta odata)
Am scris in cea mai mare graba ,asa l-am si oranat ,am pici care plange langa mine .
am venit sa-ti vad al doilea tort de acest gen, dar n-am gasit nimic :))))
RăspundețiȘtergere