Ingrediente
* Pentru blat avem nevoie de :
* 6 oua
* 150 gr zahar
* 8 linguri de faina
* 3 linguri de ulei
* 3 linguri de cacao
* Pentru crema
* 500 ml frisca
* 400 gr capsuni
* 1 plic de gelatina
* Sirop
* 200 gr zahar
* 300 ml apa
Preparam blatul:
Batem spuma albusurile ,dupa ce s-au intarit adaugam putin cate putin zaharul,apoi galbenusurile,faina ,cacao si la sfarsit uleiul cum mi-a spus gabitzu.
Coacem la foc mediu .Dupa ce s-a copt il dam la rece pentru 2-3 ore (asa se taie mult mai bine).
Crema:
Mixam capsunile ,mixam si frisca ,apoi incorporam capsunile mixate.
Punem gelatina la inmuiat in 50 ml apa ,apoi o dam la microunde 2 secunde.
Incorporam si gelatina si crema o punem la rece cam 30 de minute.
Siropul:
Clocotim 2 minute apa cu zaharul ,dupa care insiropam discurile blatului.(L-am taiat in 3)
Asamblam si ornam dupa preferinte !
Comentarii
Trimiteți un comentariu