Ingrediente:
Mod de preparare:
- Pentru painici
- 500 gr faina
- 300 ml apa
- 20 ml ulei
- sare
- 10 gr drojdie
- Pentru fasole
- 500 gr fasole
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 2 ardei
- 2 rosii
- 100 gr pasta de rosii
- 100 ml vin
- 200 gr carnati
- sare,piper,foi de dafin,cimbru
Pregatim aluatul de paine: Drojdia o dizolvam in apa calduta si amestecam cu celelalte ingrediente.Coca obtinuta o lasam la dospit cca 1 ora.
Aluatul il impartim in 4 si formam bilute pe care le mai lasam 1 ora la dospit.Le coacem la foc mediu.Le lasam 5 minute sa se racoreasca apoi le taiem capacul si le scobim .Miezul il taiem cubulete si il rumenim la cuptor impreuna cu painicile goale.
Fasolea o tinem la inmuiat cel putin 3 ore o oparim de 2 ori ,apoi o fierbem bine .Separat tocam legumele si carnatii , le calim iar cand sunt patrunse adaugam vinul si pasta de rosii.Sosul obtinut il amestecam cu fasolea ,asezonam cu sare , piper,cimbru si foi de dafin.
Painicile le umplem cu fasole inainte de servire.
Comentarii
Trimiteți un comentariu