Aripioare crocante - air fryer

Ador acest aparat, air fryer, fie că ai timp, fie că nu te scoate din impas și nu oricum, cu o mâncare sănătoasă și gustoasă.
Fetele mele sunt topite după tot ce înseamnă Mcdonalds și KFC. Noi, părinții, nu suntem pro aceste mâncăruri și adesea încercăm să gătim câte ceva din meniul lor(ne apropiem ușor de acel gust).
Azi aripioare crocante, ușor spaysi.

Ingrediente:
Pentru Marinare:
1, 5 Kg aripioare de pui
1 linguriță sare grunjoasă
1 linguriță pastă ardei iute
1 linguriță boia afumată
1 linguriță usturoi granulat
4 linguri ulei de măsline  

Pentru preparare:

300 g pesmet auriu granulat
2 ouă
1 linguriță sare grunjoasă
1 linguriță pastă ardei iute
1 linguriță boia afumată
1 linguriță usturoi granulat
200 ml ulei 

Mod de preparare:
1.  În primul rând vom îndepărta vârful aripilor, tăindu-l din articulație. Această bucată nu conține decât piele și os.Vârfurile aripilor de pui se pot folosi pentru a da consistență unei supe. Se separă, tăind chiar prin articulație, primul de al doilea segment al aripilor de pui.
2. Condimentăm aripioarele cu ingredientele pentru marinare, le masăm bine cu ulei de măsline și le lăsăm într-o caserolă să se odihnească, la rece, preț de 8 ore(peste noapte) .
3. Pentru prepararea aripioarelor pregătim:
  • 1 bol în care batem cele 2 ouă;
  • o farfurie mai adâncă în care amestecăm pesmetul cu condimentele pentru preparare;
  • un bol în care punem uleiul;
Dăm aripioarele prin ou, apoi prin pesmet și le lăsam cca. 5 minute pe farfurie. După cele 5 minute dăm aripioarele prin ulei și le punem direct în  air fryer(nu le suprapunem și lăsăm spațiu între ele). Setăm aparatul la 200 C pentru 15 minute, după 10 minute le întoarcem.
Sunt fabulos de bune!

Comentarii