Nimeni nu refuză un astfel de desert!
Fetele mele veneau, luau câte unul, iar cu unul plecau în mână.
Ador să fac ecleruri datorită unei bune prietene, Gaby.
Ingrediente:
Pentru coji avem nevoie de:
- 2 căni cu făină
- 1 cană cu ulei
- 1 cană cu lapte
- 1 cană cu apă
- 1 praf de sare
- 7-8 ouă
Cremă:
- 800 g caramel
- 500 ml frișcă lichidă
Coji:
- Într-o cratiță încăpătoare punem la fiert apa, laptele, uleiul și praful de sare. Stingem focul după ce a dat în clolcot și imediat adugăm făina, toată odată, și amestecăm energic cu un tel. Lăsăm la răcit compoziția obținută.
- După răcirea completă a compoziției adăugăm rând pe rând ouăle. Adăugăm un ou, amestecăm energic(ne putem folosi de mixer), următorul ou îl adăugăm după ce primul l-am încorporat complet. Procedăm astfel cu toate. Eu am adăugat 8 ouă deoarece am folosit o cană mai mare.
- Luăm din compoziția obținută și punem în poș, apoi șprițăm batoane(noă ne plac eclerurile micuțe, 7-8 cm) pe tava tapetată cu hârtie de copt.
- Coacem 15 minute la foc mare (220-250 C), apoi domolim focul la 180 C până la rumenire.
- Scoatem cojile pe un grătar și le lăsăm să se răcească complet.
Crema:
- Cât se răcesc cojile ne ocupăm de cremă. Mixăm bine frișa lichidă, apoi încorporăm cu ajutorul unui tel 350 ml de caramel.
- Tai cojile, pe orizontală, sprițezi crema pe bază, apoi acoperi cu capacul cojii.
- Cu o lingură, glazurăm cu caramelul încălzit ușor, apoi le lăsăm puțin la rece, în frigider.
Comentarii
Trimiteți un comentariu