Până anul trecut nici nu știam că există așa bunătate, aromată și parfumată. Pe la sfârșitul lunii mai am primit o sticlă cu sirop de soc și m-am îndrăgostit pe loc de el.
Ingrediente:
- 45 flori de soc
- 1 kg zahăr
- 1l apă
- 4 lămâi
- Răbdare :)
Mod de preparare:
- Florile de soc se spală bine și se îndepărtează codițele verzi (eu am folosit foarfeca), de preferat să rămână cât mai puține codițe.
- Într-o cratiță încăpătoare adugați apa și zahărul, puneți la foc mic și amestecați până se topește zahărul. Dați deoparte cratița îndată ce s-a topit zahărul. FOARTE IMPORTANT lichidul nu trebuie să colocotească, trebuie să fie călduț.
- Peste acest lichid adăugați zeama de la 2 lămâi.
- Adăugați florile de soc bine scurse și cele 2 lămâi rămase, tăiate felii.
- Pentru că florile au tendința să se ridice am pus o farfurie mai micuță peste flori, ca să le țină cufundate în lichid.
- Ținem cratița în frigider 5 zile. După cele 5 zile strecurăm siropul, îl punem în vase și îl depozităm în frigider.
Este un deliciu!
Bun
RăspundețiȘtergereMă bucur că vă place!
RăspundețiȘtergere