Chifle pentru burgeri

Am tot încercat diverse rețete pentru chiflele destinate burgerilor. Dintre toate ai mei preferă această rețetă, chiflele sunt pufoase, nu se întăresc imediat și, nu în ultimul rând sunt foarte gustoase.

Ingrediente:
  • 550 g făină
  • 1 ou
  • 20 g drojdie proaspătă
  • 300 ml lapte
  • 1 linguriță sare
  • 1 lingura zahăr
  • 50 g unt
Pentru uns:
  • un gălbenuș de ou
  • 2 linguri de lapte cald
  • susan
Mod de preparare:
  1. Frecăm zahărul cu drojdia și lăsăm 5 minute la crescut.
  2. Încălzim ușor laptele în care adăugăm untul tăiat cubulețe.
  3. Peste făină adăugăm oul, laptele în care am topit untul, drojdia lichefiată cu zahăr și lingurița de sare.
  4. Frământăm bine, 5-6 minute și lăsăm la dospit până își dublează volumul.
  5. Aluatul îl întindem cu ajutorul sucitorului(ca la gogoși) să fie gros de 2 cm.
  6. Tăiem cu o formă rotundă, în funcție de cât de mari ne dorim burgerii.
  7. Acoperim cu un ștergar și mai lăsăm la dospit 30 de minute.

8. După ce au crescut, ungem cu gălbenușul de ou amestecat în prealabil cu laptele călduț și presărăm susan.
9. Coacem la 180 C până se rumenesc.



Comentarii