Pate de ficat aromat



Ingrediente:
500 gr ficat de pasare
60 gr unt
1 si 1/2 lingurita de busuioc
sare
100 ml vin alb
100 gr stafide
3 catei de usturoi
100 gr smantana
Mod de preparare:Ficateii ii spalam bine si scurgem de apa ,ii prajim in unt cca 5 minute apoi adaugam busuiocul,usturoiul si smantana apoi ii mai lasam pe foc 1 minut.
Stafidele le punem in vin si le clocotim la microunde sau pe aragaz pana se umfla.
Rasturnam cratita cu ficatei cu tot ce mai au in cana de blender si mixam pana obtinem o crema fina ,adaugam 2 linguri de vin in care au fiert stafidele si sare dupa gust.
Asamblam:In diverse vase ,forme...tapetam fundul vasului cu stafide apoi adaugam pasta .O dam la rece pentru cateva ore sau pentru a 2-a zi.
Este un pate excelent ,aromat .Sursa

Comentarii

Trimiteți un comentariu