marți, 6 iulie 2010

Covrigei

with 1 comentarii

Ingrediente

* 500 gr de faina
* 2 lg de smantana
* 75 gr de untura
* 175 de gr margarina
* 1 galbenus de ou
* 15 gr de drojdie
* 1/2 cana de lapte

Pentru decor

* 1 ou
* sare grunjoasa
* susan
* cascaval
* sare de mare

Mod de preparare

Drojdia o dizolvam in lapte caldut.Frecam margarina ,untura si smantana pana devin o pasta omogena apoi incorporam faina,galbenusul de ou,sare drojdia dizolvata si framantam bine.

Eu nu am avut forma de covrigei si i-am modelat ,merg si taiati tip saratele sau orice alta forma doriti.Aluatul este putin mai moale ,asa trebuie sa fie ,e ok asa .

Asezam covrigeii in tava ii lasam 5 minute sa dospeasca apoi ii ungem cu oul batut,apoi presaram sare grunjoasa ,casacaval sau susan in functie de preferinte.

Coaceti in cuptorul incins in prealabil.

1 comentarii:

  1. Gabriela spunea...

    Foarte bine arata covrigeii si sigur sant gustosi!pup si o saptamana buna!

Trimiteți un comentariu

Blogger news

pronat