PLACINTA CU CREMA DE BRANZA,DULCEATA SI NUCI

                                                                                                                    Pentru aluatul dospit:
    1 ou
    1 pahar de zahar
    1 lingura untura
    15 gr drojdie
    1 pahar apa
    faina cat cuprinde
    Pentru crema de branza:
    300 gr branza nesarata
    oua
    200 gr zahar
    coaja de lamiae
    2 linguri gris
    Ne mai trebuie:
    250 gr gem de visine
    100 gr miez de nuca
    2 felii de paine
    rom,vanilie
    1 ou
      Mod de preparare:
      Preparam intai crema de branza:Dam pe razatoare branza apoi o mixam impreuna cu ouale ,zaharul si coaja de lamiae pana obtinem o crema fina.O sa devina putin moale deaceea adaugam 2 linguri de gris  si o dam deoparte pentru cel putin 1 ora.
      Preparam aluatul :Drojdia o dizolvam in apa calduta peste care adaugam zaharul ,oul,untura si faina.Framantam bine cel putin 5 minute pentru a capata o textura fina.Eu am facut la masina de paine.Il lasam sa dospeasca 30 de minute.

      Impartim aluatul in 2 si formam 2 discuri aplatizand cu mana , le facem destul de grosute .Repartizam crema de branza pe ambele discuri avand grija sa lasam 1 cm neuns cu crema.Ne ocupam de primul disc:cu ajutorul unei pensule ungem cu apa marginea lasata apoi strangem marginile catre centru  ca la poale’n brau.O asezam intr-o tava unsa cu ulei apoi  aplatizam cat ne permite (sa nu se crape ).

      Intr-un castronel spargem oul si il batem bine apoi cu pensula ungem marginea placintei obtinute,ungem  cc 1 cm .Intindem  jumatate din cantitatea de  gem pana la marginea unsa cu ou .Si o lasam 5 minute sa dospeasca .


      Intre timp incingem cuptorul si rumenim feliile de paine,apoi le faramitam bine in robot punem putin rom si vanilie si mai mixam putin.Presaram peste placinta apoi presaram miez de nuca.Coacem la foc mediu pe treapta de sus a cuptorului.
      La fel procedam si cu celalat disc.







      Comentarii

      Trimiteți un comentariu