Vegeta de casa

Ingrediente:

·        ceapa
·        morcov
·        telina
·        pastarnac
·        radacina de patrunjel
·        ardei kapia
·        gogosar
·        ardei gras
·        frunze de telina si patrunjel
·        sare
·        ulei




Cantitatile le puneti in functie de cum va plac legumele.Eu am pus  in mod egal(mai putin verdeata ,am pus mai putina).Radacinoasele le dam pe razatoarea cu ochiuri mari.Verdeata o tocam si la fel procedam si cu ardeii.
Amestecam toate zarzavaturile si le frecam cu sare (Sare trebuie sa fie destul de multa).Lasam 1 ora sa se odihneasca ,timp in care ele isi vor lasa zeama.
Le staorcem cat putem noi de bine.Ungem tava de aragaz cu ulei apoi repartizam zarzavaturile,stratul nu trebuie sa fie foarte gros  cca 1 cm .
Le bagam la cuptor la foc mic ,mic,pe trapta de sus cu usa intredeschisa )ca la bezele) pentru vreo 5 ore.
Mai amestecam din cand in cand.
Cand s-a uscat foarte bine punem vegeta in robot si o mixam ,daca vrem sa fie mai marunta, in functie de preferinte.Apoi o punem in vase uscate cu capac.

Comentarii

Trimiteți un comentariu