luni, 29 noiembrie 2010

Iepure de camp impanat

with 1 comentarii
Ingrediente:
Un iepure

Bait:
Pentru 3 kg de carne de vanat :
  • 100 ml otet
  • 200 ml vin
  • 200 ml apa
  • 50 ml ulei,
  • cateva boabe de piper si ienibahar
  • 1-2 foi de dafin,
  • 1 ceapa,
  • ½ telina (ceapa si telina se taie in felii subtiri)
  • 1 morcov taiat cubulete
  • 1 ramura de cimbru,
  • 1 capatana de usturoi sfaramat,
  • sare
 Pentru Impanat:

  • 200 g sunca afumata
  • 1 capatana de usturoi
  • Pentru copt:
  • 500 gr sunca afumata
  • 200 gr kaizer
  • 3 linguri pasta de ardei iute sau dulce
  • sare,piper
 Mod de preparare:

Urecheatul trebuie lasat cateva ore in apa rece ,apoi cu multa rabdare indepartam pielita .Merita tot efortul.
Dupa ce il portionam il scufundam in bait pentru cel putin 24 de ore,in mod normal cam 3 zile se lasa.

Cand ne hotaram sa-l gatim ,il scoatem din bait si il stergem bine bine.Apoi cresatm buzunarase pe  care le umplem cu  slanina afumata si feliute de usturoi.


 Intr-o tava destul de generoasa si cu peretii inalti ,facem un pat din felii de sunca afumata ,apoi asezam bucatile de carne .

Le adaugam  felii de kaizer ,presaram un praf de sare si unul de piper.Acoperim carnea cu felii subtiri de sunca.














 Tava o acoperim cu folie de aluminiu pe care o intepam ici colo.Coacem la fac mic prêt de 2 ore.Dupa un sfert de ora de stat la cuptor carnea isi va lasa zeama,scurgem zeama intr-un castron si o amestecam cu pasta de ardei iute sau dulce dupa preferinte.Nu omiteti etapa ,ii da un gust deosebit.Turnam peste carne sosul si lasam carnea sa se patrunda  .Cam la 5 minute trebuie intoarsa carnea ca sa nu se usuce.Servim fierbinte alaturi de gogosari in sos ,sau ce alte garnituri preferati.




1 comentarii:

  1. Concurs copiat.ro spunea...
    Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

Trimiteți un comentariu

Blogger news

pronat