luni, 28 februarie 2011

Chifle

with 5 comentarii
Ingrediente:

  • 500 gr faina
  • 100 ml apa
  • 200 ml lapte
  • 10 gr drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 4 linguri ulei
  • susan
  • 3 linguri de lapte pentru uns
Mod de preparare:
Drojdia o frecam cu zaharul si cu  o lingurita de lapte ,apoi o incorporam impreuna cu celelate ingrediente in faina .Framantam bine pana obtinem un aluat elastic si fin.Eu l-am facut la masina de paine.Lasam aluatul obtinut la dospit pana isi dubleaza volumul.Am impartit aluatul in parti egale cca 65 gr fiecare(am obtinut 14 chifle),din care am format bilute pe care le-am asezat in tava de copt tapetata in prealabil cu hartie de copt.

Le lasam sa dospeasca cca 30 de minute apoi le ungem cu lapte si presaram seminte deasupra(eu am pus susan).


Le coacem la foc mediu .

5 comentarii:

  1. Anonim spunea...

    buneeeeeeeeeee......

  2. monica spunea...

    f bune
    eu am pus chimen ;)

  3. eu spunea...

    Asa este monica,foarte bune...si eu ma joc cu semintele!

  4. Anonim spunea...

    10 gR. DROJDIE USCATA SAU PROASPATA????

  5. Ana Coseru spunea...

    Eu am folosit drojdie proaspata:)

Trimiteți un comentariu

Blogger news

pronat