Ingrediente:
Drojdia o frecam cu zaharul si cu o lingurita de lapte ,apoi o incorporam impreuna cu celelate ingrediente in faina .Framantam bine pana obtinem un aluat elastic si fin.Eu l-am facut la masina de paine.Lasam aluatul obtinut la dospit pana isi dubleaza volumul.Am impartit aluatul in parti egale cca 65 gr fiecare(am obtinut 14 chifle),din care am format bilute pe care le-am asezat in tava de copt tapetata in prealabil cu hartie de copt.
Le lasam sa dospeasca cca 30 de minute apoi le ungem cu lapte si presaram seminte deasupra(eu am pus susan).
Le coacem la foc mediu .
- 500 gr faina
- 100 ml apa
- 200 ml lapte
- 10 gr drojdie
- 1 lingurita zahar
- 1 lingurita sare
- 4 linguri ulei
- susan
- 3 linguri de lapte pentru uns
Le lasam sa dospeasca cca 30 de minute apoi le ungem cu lapte si presaram seminte deasupra(eu am pus susan).
Le coacem la foc mediu .
buneeeeeeeeeee......
RăspundețiȘtergeref bune
RăspundețiȘtergereeu am pus chimen ;)
Asa este monica,foarte bune...si eu ma joc cu semintele!
RăspundețiȘtergere10 gR. DROJDIE USCATA SAU PROASPATA????
RăspundețiȘtergereEu am folosit drojdie proaspata:)
RăspundețiȘtergere