Mazare cu sos alb

Ingrediente:
200 gr mazare
1 morcov
100 gr muschi afumat
200 ml apa
un cub de unt
Pentru sos:
1 cub de unt
1 ceapa
1 lingura faina
150 ml apa
5 linguri smantana grasa
150 gr branza
sare si piper alb
Mod de preparare:
Sosul: Topim untul intr-o tigaie cu pereti inalti  peste care adaugam ceapa data pe razatoarea cu ochiuri mici.Sotam putin ceapa apoi adaugam faina amestecam repede dupa care adaugam apa ,amestecand bine in tot acest timp.Lasam sa clocoteasca putin,pana se ingroasa sosul,apoi adaugam smantana si o lasam sa fiarba o jumatate de minut dupa care adaugam branza si amestecam pana se incorporeaza in sos.



 Intr-un alt vas,alta tigaie topim celalat cub de unt peste care adaugam muschiul ,mazarea si morcovul taiat cubulete.Le lasam putin cca 1 minut apoi adaugam apa punem capacul si lasam pana scade toata apa.

Cand a sczut apa adaugam sosul asezonam cu sare si piper si mai clocotim 1 -2 minute.

Comentarii

Trimiteți un comentariu