Orez cu ciuperci

Ingrediente:
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • o telina potrivita cam 200 gr(merg si alte albituri)
  • 200 gr ciuperci
  • 1 cana de orez
  • ulei
  • sare,piper
  • patrunjel 

Mod de preparare:Curatam si spalam ceapa,morcovul si albitura

si le punem la fiert cu 4 cani de apa si cana de orez.Separat fierbem ciupercutele intregi.Nu le fierbem prea mult ,sa ramana usori crude.Cand sunt gata le punem in sita la scurs si le feliem.

Cand orezul este aproape fiert adaugam ciupercutele si lasam sa fiarba pana este gata orezul.Scoatem legumele dupa ce s-au fierti si dam pe razatoare morcovul pe care-l calim in ulei.Acest ulei il scurgem in orez si amestecam bine.Asezonam cu sare si piper dupa gust.
Patrunjelul il presaram deasupra .Pofta buna!

Comentarii