Ingrediente:
Blat:
Blat:
- 8 oua
- 10 lg zahar
- 8 lg faina
- 3 lg ulei
- 200 gr alune de padure
- Crema:
- 500 gr mascarpone
- 7 galbenusuri
- 5 albusuri
- 150 gr zahar pudra
- Sirop:
- 400 gr de cafea tare (preparata)
- esenta de rom
- Decor:
- 400 gr capsuni
- 400 gr frisca
- Mod de preparare :
- Blatul:Daca alunele nu sunt prajite le rumenim putin in cuptor dupa care le frecam in maini pentru a le decoji.Cand s-au racit le maruntim la robot sau le dam prin masina.
Apoi separam albusurile de galbenusuri ,albusurile le batem spuma ,adaugam treptat cate o lingura de zahar si galbenusurile frecate cu ulei.Cu o lingura incorporam usor faina si apoi alunele.Aluatul obtinut il turnam intr-o forma tapetata in prealabil cu hartie de copt si il coacem la foc mic.
De preferat este ca blatul sa-l preparam cu o zi inainte ,pentru ca se taie mult mai bine.
Siropul:Cafeaua o amestecam cu o fiola de esenta de rom si o lasam sa se raceasca.
Asamblare:Feliem blatul in 3 discuri.Intr-o forma detasabila asamblam .Asezam un disc apoi insiropam si repartizam jumatate de crema,adaugam al 2-lea disc insiropam si repartizam cealalta jumatate de crema ,adaugam ultimul disc ,il insiropam si dam la rece pana a 2-a zi.A 2-a zi ornam cu frisca si capsuni .
Unde este mascarpone spun PREZENT ! arata demential ! o zi faina
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos1O zi fana ,pup!
RăspundețiȘtergereLa multi ani din partea bucatarasilor!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos ,pup toti bucatarasii!
RăspundețiȘtergereFin si elegant tortul tau!O seara frumoasa!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos!
RăspundețiȘtergere