vineri, 20 mai 2011

Tort cu alune de padure si mascarpone

with 6 comentarii
Ingrediente:
    Blat:


  • 8 oua
  • 10 lg zahar
  • 8 lg faina
  • 3 lg ulei
  • 200 gr alune de padure
  • Crema:
  • 500 gr mascarpone
  • 7 galbenusuri
  • 5 albusuri 
  • 150 gr zahar pudra
  • Sirop:
  • 400 gr de cafea tare (preparata)
  • esenta de rom
  • Decor:
  • 400 gr capsuni
  • 400 gr frisca
  • Mod de preparare :
  • Blatul:Daca alunele nu sunt prajite le rumenim putin in cuptor dupa care le frecam in maini pentru a le decoji.Cand s-au racit le maruntim la robot sau le dam prin masina.

    Apoi separam albusurile de galbenusuri ,albusurile le batem spuma ,adaugam treptat cate o lingura de zahar si galbenusurile frecate cu ulei.Cu o lingura incorporam usor faina si apoi alunele.Aluatul obtinut il turnam intr-o forma tapetata in prealabil cu hartie de copt si il coacem la foc mic.

    De preferat este ca blatul sa-l preparam cu o zi inainte ,pentru ca se taie mult mai bine.
    Crema:O preparam cand blatul este racit.Mascarponele il mixam cu 75 gr de zahar pana devine pufos.Separat galbenusurile le mixam cu restul de zahar pana devin albe si pufoase.Incorporam cele doua creme apoi mixam bine albusurile pe care le incorporam in crema obtinuta.






    Siropul:Cafeaua o amestecam cu o fiola de esenta de rom si o lasam sa se raceasca.


    Asamblare:Feliem blatul in 3 discuri.Intr-o forma detasabila asamblam .Asezam un disc apoi insiropam si repartizam jumatate de crema,adaugam al 2-lea disc insiropam si repartizam cealalta jumatate de crema ,adaugam ultimul disc ,il insiropam si dam la rece pana a 2-a zi.
    A 2-a zi ornam cu frisca si capsuni .

6 comentarii:

  1. Dulcegarii culinare spunea...

    Unde este mascarpone spun PREZENT ! arata demential ! o zi faina

  2. eu spunea...

    Multumesc frumos1O zi fana ,pup!

  3. Bucataras spunea...

    La multi ani din partea bucatarasilor!

  4. eu spunea...

    Multumesc frumos ,pup toti bucatarasii!

  5. FLORY spunea...

    Fin si elegant tortul tau!O seara frumoasa!

  6. eu spunea...

    Multumesc frumos!

Trimiteți un comentariu

Blogger news

pronat