joi, 4 martie 2010

Tiramisu cu blat

with 1 comentarii

INGREDIENTE

Pentru blat:
6 oua
6 lg zahar
8 lg de faina
2 lg. ulei
2 lg.apa
Crema
250 gr mascarpone
250 ml frisca
1 iaurt mic
esenta de vanilie
cafea pt insiropat

MOD DE PREPARARE

Blatul il facem ca pe pandispan,batem albusurile apoi incorporam zaharul ,apa,galbenusurile ,uleiul,faina.Coacem la foc potrivit .
Taiem 3 discuri pe care le insiropam cu cafea cu rom .Pe primul disc punem crema ,asezam al 2-lea disc punem iar crema,asezam si al 3-lea disc apoi punem un strat suptire pe tot tortul si ornam cu pasta marshmallow.

Reteta pentru fondant:

150 gr. bomboane marshmallow
3 lg apa
zahar pudra cat cuprinde mai bine de 500 gr.
Bomboanele se pun intr-un castron cu apa si se dau la microunde 30 de secunde ,cat sa se inmaie .Apoi se adauga zahar si se framanta pana devine ca o coca.
Se pune intr-o punga si se tine peste noapte la frigider. O lucrati cum doriti(o sa fie cam tare la inceput ,eu am pus-o 2 sec la microunde ,dar nu mult sa se invarta odata)
Am scris in cea mai mare graba ,asa l-am si oranat ,am pici care plange langa mine .

1 comentarii:

  1. anastassiacafe spunea...

    am venit sa-ti vad al doilea tort de acest gen, dar n-am gasit nimic :))))

Trimiteți un comentariu

Blogger news

pronat